Правила прийому до закладу освіти

Зарахування до закладу загальної середньої освіти

  1. Зарахування до початкової школи Бартатівського НВК

(У зв’язку з оголошеним Урядом карантину до 31 серпня 2022 року зупиняється перебіг строків звернення до закладів загальної середньої  освіти щодо зарахування дітей до 1-го класу у 2022 році.)

  1. Заява про зарахування дитини до першого класу закладу освіти  подається до закладу одним з батьків дитини особисто до 31 травня. До  заяви додаються:

  1) копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа);

  2) оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації N 086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду”, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року N 682, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 року за N 794/18089;

  3) оригінал або копія відповідного документа про освіту (за наявності).

  У разі наявності та за бажанням одного з батьків при поданні заяви про зарахування може бути пред’явлено документ, що підтверджує місце проживання дитини чи одного з її батьків на території обслуговування закладу освіти, реквізити якого зазначаються в заяві про зарахування.

  Впродовж 01 – 15 червня заяви про зарахування не приймаються, що не виключає права батьків подавати їх після 15 червня на вільні місця.

  Присутність дитини під час подання заяви про зарахування, не є обов’язковою.

  1. Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв про зарахування не перевищує загальної кількості місць у першому (перших) класі (класах), не пізніше 01 червня видається наказ про зарахування усіх дітей.

  Список зарахованих учнів (наказ про зарахування) із зазначенням їх прізвищ оприлюднюється виключно в закладі освіти.

  Інформація про наявність вільних місць оприлюднюється.

  1. Впродовж двох робочих днів з дня зарахування дітей освіти оприлюднює з дотриманням Закону України “Про захист персональних даних”на інформаційному стенді закладу освіти, а також на офіційному веб-сайті закладу освіти.
  2. Після 15 червня зарахування на вільні місця відбувається у такому порядку:

  – до початку навчального року – діти, які мають право на першочергове зарахування; впродовж навчального року – у порядку надходження заяв про зарахування.

  1. Зарахування дітей до 2 – 4 класів початкової школи відбувається на вільні місця у порядку надходження заяв про зарахування.